Browse our Catch With Care product catalog 2020/2021
Start » News » News archive 2008 » Article

News

Goliath Tiger
Stefan Burnert med sin Goliath Tiger


 


Jag och några polare är nyss hemkomna från Kongo Kinshasa vi drog dit för att fiska i Kongofloden efter Goliath Tiger, Tigerfiskens storebror. Aldrig någonsin har jag mött en större utmaning, makalöst stort vatten, strömt som faan, bråte som flöt omkring, infödingar som seglade rakt över linan, en fisk som är smartare än en politiker ( säger inte så mycket i och för sig ).


 


Men när man väl lyckades lura något till hugg så var man tacksam att man hade de rätta grejorna, oftast brukar man


säga om dom hårdaste huggen - Den högg som en häst sparkade…Men här var det som om hästfan blev skjuten ur en kanon, herregud vilket jävla påslag, nästan skrämmande, en av grabbarna åkte i plurret då han fick hugg. Vi


lyckades inte lura upp någon av dom större individerna men bara vetskapen att det simmar Tigerfiskar i detta vatten över 50 kg får en att darra. Flötmete med levande betesfisk runt 30 cm var modellen, prövade också en hel del spinnfiske men utan resultat.Är mäkta imponerad av Strike wire Extreme linan. Den är otroligt stryktålig, vid ett tillfälle hade jag fastnat i en flytö som sakta tömde min rulle och i samma veva kom ett segelfartyg ( uthuggen trädstam med presenning som segel ) och körde mitt över linan, efter mycket om och men lyckades jag slita av linan, och döm om min förvåning linan brast i knuten och inte en skada där båten passerat.
   
 Owners trekrok ST-41BC är absolut den bästa trekrok jag fiskat med…GRYM.
 Tack
 MvhStefan Burnert

 

2008


Office Djupdalsvägen 1,
192 51 Sollentuna, Sweden
Tel +46 8 761 06 00
Fax +46 8 761 06 01
Warehouse Strängen 9B,
732 31 Arboga, Sweden
Tel +46 8 761 06 00
Fax +46 589 161 00
Retailer login
Website developed by Andreas Liljefelt