Browse our Catch With Care product catalog 2020/2021
Start » News » News archive 2012 » Article

News

Märkning av HälleflundraNu har Nordic-sea-angling börjat märka hälleflundror i Havöysund för att hjälpa till med forskningen av hälleflundran. Vi märker alla hälleflundror för att kunna få ut mer fakta om hur den rör sig och om den är stationär eller inte. All fakta sänds till Havsforsknings institutet i Bergen. När jag fångar en hälleflundra så mäter jag längden på den och noterar var och på vilket djup jag fångade den, sedan sätter jag en tag som har ett nummer t ex 2808.

Denna tag fästs strax under bakre delen  av hälleflundrans ryggfena . När denna hälleflundra sedan fångas igen är det mening att man skall mäta och ange var den fångats så på så vis får vi fakta på hur mycket den växer och hur den rör sig. Alla stora hälleflundror märks utanför båten så att man inte skadar dom och uppmanar alla våra gäster att göra samma sak! Själv så har jag en extra Ursuit som jag lånar ut till mina gäster så dom kan bada med sin drömflundra. Att ha en Ursuit är inte bara en livförsäkring utan även en otrolig känsla att kunna bada med sin drömfisk för att sedan få släppa den och se den återvända till djupet!

Tack CWC och Ursuit! Vi på Nordic-sea-angling märker aven hälleflundror på Söröya . Så skulle ni fånga en märkt Hälleflundra glöm inte skriv ner nummer och mät hur lång den är och var ni fångade den så kan vi tillsammans hjälpa till med forskning om hälleflundran.

Med vänlig hälsning Ulf ”Oxen” Hugsen - CWC Fishing Team

2012

 • June
  Drömgös på 11,82 kgSaxat från Fiske Feber, FiskeFeber.se"Jörgen Larsson introducerade vertikalfisket på…
 • June
  Julie fångar monsterflundraTillsammans med Nordic Sea Angling fångar Julie Sommarsett en riktig monsterflundra. "Hon hade…
 • June
  Märkning av HälleflundraNu har Nordic-sea-angling börjat märka hälleflundror i Havöysund för att hj…
 • June
  Nytt Gös PB på 8,7 kgIgår var jag ut på jakt efter storgös igen och vilken härlig dag det blev. Jag…
 • June
  Nytt nummer ute nuNytt nummer ute nu. Klicka HÄR för att komma till tidningen.…
 • June
  Unik levererarLaxen högg på en Unik ,Rigg 20" i 3,4 knop 12,7 kg tredje laxen på samma bete, f&ou…

Office Djupdalsvägen 1,
192 51 Sollentuna, Sweden
Tel +46 8 761 06 00
Fax +46 8 761 06 01
Warehouse Strängen 9B,
732 31 Arboga, Sweden
Tel +46 8 761 06 00
Fax +46 589 161 00
Retailer login
Website developed by Andreas Liljefelt