Browse our Catch With Care product catalog 2023
Start » News » News archive 2012 » Article

News

Drömgös på 11,82 kgSaxat från Fiske Feber, FiskeFeber.se

"Jörgen Larsson introducerade vertikalfisket på våra breddgrader under hösten 2006, när han lyckades locka den kontinentala gös- och predatorexperten Luc Coppens till Sverige. Jörgen fastnade genast för den underhållande och effektiva tekniken och sedan dess har Fiske-Febers chefredaktör gjort sitt yttersta för att lansera vertikalfisket. Genom artiklar och filmer har han lyckats frälsa många av landets sportfiskare och idag är vertikalfisket en etablerad och populär metod som växer snabbt.

Ända sedan Jörgen fastnade för vertikalfisket har han haft som mål och dröm att överlista en riktig storgös på metoden. Genom åren har han landat mängder av välväxta vertikalgösar på fem, sex och sju kilo, men den riktiga tungviktaren har undgått hans jiggar, ända fram tills för några veckor sedan...

En varm vårkväll i slutet av maj kom den perfekta belöningen, en grov och välkonditionerad praktfisk på 101 cm och hela 11,82 kilo. Den näst största gös som någonsin har spöfångats i Sverige, endast 187 gram från gällande rekordnotering – en veritabel monstergös i ordets rätta bemärkelse!

– Trots att jag har fångat många mäktiga fiskar genom åren, har jag aldrig fått en så stark känslomässig reaktion. När jättegösen hade returnerats var jag alldeles överväldigad och tårarna var nära. Jag har drömt om en riktigt stor vertikalgös under flera år och att bara få se en fisk av denna kaliber var en fantastisk upplevelse, säger Jörgen."

Drömfisken högg på en Fin-S FISH #116 Smelt 17,5 cm, 7"

2012

 • June
  Drömgös på 11,82 kgSaxat från Fiske Feber, FiskeFeber.se"Jörgen Larsson introducerade vertikalfisket på…
 • June
  Julie fångar monsterflundraTillsammans med Nordic Sea Angling fångar Julie Sommarsett en riktig monsterflundra. "Hon hade…
 • June
  Märkning av HälleflundraNu har Nordic-sea-angling börjat märka hälleflundror i Havöysund för att hj…
 • June
  Nytt Gös PB på 8,7 kgIgår var jag ut på jakt efter storgös igen och vilken härlig dag det blev. Jag…
 • June
  Nytt nummer ute nuNytt nummer ute nu. Klicka HÄR för att komma till tidningen.…
 • June
  Unik levererarLaxen högg på en Unik ,Rigg 20" i 3,4 knop 12,7 kg tredje laxen på samma bete, f&ou…

Office Djupdalsvägen 1,
192 51 Sollentuna, Sweden
Tel +46 8 761 06 00
Fax +46 8 761 06 01
Warehouse Strängen 9B,
732 31 Arboga, Sweden
Tel +46 8 761 06 00
Fax +46 589 161 00
Retailer login
Website developed by Andreas Liljefelt